Saffransbullar känns kanske lite ute…

Jag har två (nu bara ett) paket saffran i skåpet sen jul. Det blev inga saffransbullar här hemma denna jul även om tanken fanns där.
Nu är det tid att göra sig av med saffranspåsarna.
Något lite roligare än vanliga lussebullar tänkte jag mig och letade efter bullar med fyllning. Hittade långjästa med fikon. Men eftersom jag inte har några fikon och dessutom är en heltorsk på romrussin så tänkte jag att det kanske skulle funka då det i vanliga fall är gott med russin i lussebullar.
Moddade receptet lite så det passar bättre som ett lite mer snabbjäst eftersom jag idag inte har tid att vänta idag.

Pratade med en granne tidigare som sa att det känns lite ute med saffransbullar nu. För en stund där höll jag nästan med. Men med facit i mun så kan jag säga att alla de tankarna är långt borta.

Här är resultatet.

Och jag kan säga att det föll mig på läppen i alla fall. Kanske skulle haft lite mer rom i fyllningen, men annars, som jag sa när jag var ung. Det knullar i munnen!

Receptet finns under recept… Om någon annan har saffran över. 🙂

En reaktion till “Saffransbullar känns kanske lite ute…”

  1. Nu när du inte är ung!! längre så kan du slänga dig med uttrycket "det böörst i munnen" samma innebörd på Åländska så det passar ju dig 😉 kram Semlan ps saffranssemlor av sista paketet! Vi kommer ds

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.